case Fitnessclub Nederland

Fitnessclub Nederland is een keten van sportscholen verspreid door heel Nederland. Goede locaties, topapparatuur en bevlogen instructeurs zijn niet altijd genoeg om klanten te binden. Daar zijn ook digitale middelen voor nodig.

Sporten loont

Niet alleen vanwege de verbetering van je gezondheid loont het om te sporten, maar bij Fitnessclub Nederland verdien je ook punten. Iedere keer dat je komt zweten worden er automatisch punten bijgeschreven op je account. Punten die je later kunt inwisselen voor mooie cadeaus. Van een bidon tot een heus weekendje weg.

Een mooie manier voor Fitnessclub Nederland om leden te motiveren om toch een keertje extra naar de club te komen en extra waarde toe te voegen aan het abonnement.

Naadloze webshop ervaring

Alle informatie over de sporter is bekend binnen het backoffice systeem. Het was dus niet nodig, en niet wenselijk, om een volledig bestelproces te doorlopen. Het uitzoeken van een cadeau moet snel een eenvoudig gaan.

De sporter drukt op een knop in de app en de webshop opent in de browser. De sporter ziet daar de beschikbare punten en kan met twee klikken het cadeau bestellen. Geen gedoe met adresgegevens of accountregistratie, maar een soepele en naadloze ervaring.

De shop is gebouwd op basis van WordPress voor het eenvoudige beheer van producten. Iedere club heeft ook een eigen aanbod aan cadeaus, dus iedere club heeft een eigen landingspagina. Ook dit is door Fitnessclub Nederland eenvoudig zelf te beheren.

De koppeling tussen WordPress en de backoffice gebeurd door middel van een API waar wij een maatwerk connector voor ontwikkeld hebben.

Fitnessclub Nederland webshop

Flexibele maatwerk API connector

De verschillende clubs van Fitnessclub Nederland gebruiken over het algemeen hetzelfde backoffice systeem. Dat betekent ook één API koppeling met de WordPress shop. 

Echter worden er ook bestaande sportscholen overgenomen en toegevoegd aan het aanbod clubs. Dan kan het voorkomen dat de nieuwe club al een bestaande backoffice gebruikt die niet direct vervangen kan worden. Aan ons de taak om dit andere systeem ook aan te sluiten op de shop.

We hebben de API connector zo flexibel gebouwd dat we niet steeds het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. De connector is gestandaardiseerd en alleen de specifieke koppeling en authenticatie met de nieuwe API moet ontwikkeld worden. Dit maakt het aansluiten van een nieuwe backoffice snel en efficiënt.

Op zoek naar de kracht van maatwerk en het gemak van WordPress?

Wij ontwikkelen het voor je.

Lees meer